maanantai 30. joulukuuta 2019

Mikä on alfa, ja kuka on se käki?

Ohimenevässä keskustelussa tuttuni käytti sanaa Alfa, viitaten miehiin, jotka haluavat vain panna. Tämä alkoi askarruttaa mieltäni, koska viitttaus alfaan sisälsi negatiivisia piirteitä: Alfatyyppinen mies rinnastettiin jollain tapaa atleettiseksi karvakasaksi, jolla on suuri lisääntymiskyky, eikä niinkään tunteita ja sitoutumishalua. Vähiten halua huolehtia jälkeläisistä.

Myös tämän jutun kirjoittamiseen vaikutti eräs hiipunut blogi, jossa cuckold-puuhat sekä kimppailut eivät menneet ihan nappiin, ja hommat päätyi eroon n. Vuoden kuluessa (Linkki)

Asiaa on ehkäpä helpompi lähestyä niin, että määrittelee kuka ei ole alfa. Tämähän pätee myös naisiin, eli  on alfauroksia  ja alfanaaraita. Naisista hieman tuonnempana lisää.

Alfauros primitiivisesti:

-ei jätä naistaan pulaan
-ei jätä toisen naista pulaan
-puolustaa naistaan myös fyysisen väkivallan uhatessa
-on valmis puolustamaan  jälkeläisiään vaaran uhatessa
-on valmis puolustamaan toisen jälkeläisiä vaaran uhatessa
-on valmis harkintansa mukaan puolustamaan mitä tahansa naista laumassaan
-on valmis puolustamaan ketä tahansa laumansa jäsentä
-ajaa lauman etua

Sana lauma tässä yhteydessä on todella primitiivinen, ja tämä ei tarkoita sitä, että alfa olisi jotenkin narsistinen ja hänellä olisi jokin ihailijalauma, etc vääristymää.

Wikipedia ja muu digitaalinen ympäristö kertoo erilaisia tarinoita Alfauroksista, tai alfahenkilöistä. Monissa laumoissa mudostuu Alfauros, tai Alfanaaras, sekä näiden muodostama Alfapari. Tämän muodostuminen on sosiaalinen tapahtuma. Brutaalilla tai väkivaltaisella tavalla ansaittu paikka ei tule kestämään; tulee vallankumous. Esimerkkejä tästä on ihan nykypäivänä, kun katsoo erilaisia taistelutantereita pitkin maailmaa.

Ainakin pohjoismaisessa kulttuurissa pidetään tasa-arvoa itsestäänselvyytenä, ja brutaalimmat tyypit saa kuulla kunniansa. He eivät ole alfauroksia. Tai naaraitakaan, kukapa haluaisi sänkyyn vaikkapa korruptoituneen Anne Bernerin kanssa.  Tai kokeeko joku nainen valtavaa halua pariutua ja saada jälkeläisiä Sipilän kanssa?  (Tässä kyllä paljastuu omakin näkökantani: En arvosta tippakaan oman edun tavoittelijoita)

Sitten se naisen paikka. Jokainen hiemankaan asioita kelaava mies tajuaa, että ilman naisia ei ole miehiäkään. Naisen tai naaraan merkitys on jopa miestä suurempi: Naaras on ainoa, joka pystyy tuottamaan lisää elämää, siis synnyttämään, lisääntymään. Tämä aiheuttaa pelkoa todella paljon miehelle, joka ei voi myöntää tai ymmärtää fyysisesti naista suurempikokoisena oliona, että miten hän voi olla riippuvainen jostain pienemmästä ja heikommasta. Varsinkin silloin, jos miehen tunnemaailma on rikkinäinen, ja tunteellisuus nähdään heikkoutena. Tästä syntyy sitten kokonaisia tapakulttuureja: Naista tai ainakin naisen seksuaalisuutta pyritään hallitsemaan väkivaltaisin keinoin, leikkelemälllä klitoriksia ja epäämällä ajokortti, jne. Länsimainen ajattelu tässä kohtaa on se, että miehet nämä asiat asettavat, ja käyttävät fyysistä voimaa näitä ylläpitääkseen.

Alfanaaraan merkitys parittelukumppania valitessa on hyvin selkeä. Lähes kaikissa roduissa, ihminen mukaan lukien, pariutumisleikeissä nainen on se joka päättää kuka pääsee hunajapytylle. Tämähän näkyy leikkisästi perinteisissä tansseissakin, Miehet hakee ja nainen päättää, kenen kanssa tanssii.

Juntimpaan versioon alfauroksista ja hierarkiasta kuuluu pullistelu, ja aseman saavuttaminen uhkaavalla käyttäytymisellä. Nämä jalkapallot kainaloissa kävelevät plagiaattiverkkarityypit, tai tietyn isänmaallisen ajattelukannan omaavat turjakkeet eivät ole alfoja kuinkaan päin. Testosteronitasot ovat kyllä koholla ainakin ulkoisesti katsottuna, mutta mitään ei ole ohjaamossa. Vähän sama kuin päästäisi valloilleen 500 hv:n Porschen, ilman fiksua kuskia. Niistä hevosvoimista ei ole hyötyä jos keula on kohti puuta.

Kun peilaamme asiaa kimppafantasiaan jossa on useampi mies yhden naisen kanssa, joudumme toteamaan, että sektorilta löytyy näitä itseään alfaksi kutsuvia tyyppejä. Nämä pyrkii sänkyyn myös naisen kaipuussa. Mutta heillä on myös tätä Napoleon-kompleksia: Täytyy näyttää sen naisen miehelle, miten hänen naista pannaan, ja koittaa kiivetä mieshierarkiassa tällä tavoin. Tässä kohtaa moni joutuu pettymään. (Älkää nyt vetäkö hernettä sieraimeen, jotka tätä harrastatte) Itseasiassa tämä satunnainen näennäisalfamies, joka vaan pullistelee, on monesti paljon surkeampi sängyssä kuin se oma kumppani. Cuckold (siis aisankannattajaksikin sanottu) mies ei ehkä pääse fantasiansa toteuttamisessa pidemmälle, koska hän haluaa nähdä, kuinka vieras panee paremmin hänen naarastaan. Ellei hän ole oikeasti täysi tumpelo, niin seksi satunnaisen kanssa ei ole monestikaan niinkään hyvää kuin parisuhteessa. Toki jos nainen nauttii miehensä alentamisesta tällä tapaa, niin tällöinhän kiima voi olla kovakin. Tämähän johtuu selkeästi ihan muista asioista, ja ne heijastuvat seksiin. En tuomitse, mutta haluan antaa ajateltavaa, mikä on tasavertainen ja avoin parisuhde.

Eli se, mitä ainakin me haemme, on tasavertainen kimppakiva, ilman mitään valta-asetelmia, tai muuta fetissiä. Olemme kumpikin alfoja (en nyt tähän ala naisalfaa määrittelemään, se kuitenkin periaatteessa käyttäytyy kuin mieskin, omassa sukupuolessaan tietenkin).

Haluaisinkin oikaista tässä yleisen käsitysvirheen: Alfauros ja Alfanaaras ovat niitä, jotka eivät pullistele, eivätkä edistä väkivaltaa tai toisten alistamista laumahierarkiassa. Mutta: Aisuria kiihottaa kun hän näkee Alfan panevan hänen naarastaan, mutta oikeasti se panija ei ole alfa, eikä aisurikaan ole alfa. Panija on jonkinlainen Don Juan, joka kohottaa itsetuntoaan todistamalla olevansa parempi kuin joku mies, ja mikäs siinä löytää parempi tapa halventaa ja kerätä pisteitä kuin käydä panemassa tämän miehen naista.
Se primitiivinen näkemys, että Alfa lauman johtajana saa panna ketä laumalaista haluaa, on kieroutunut pahasti. Aito Alfa kunnioittaa muita, ja ansaitsee sen paikkansa nauttimalla ihmisten kunnioituksesta sekä luottamuksesta. Ja se yksi mikä on alfamiehen yli, on se alfanaaras. Tätä katsantoa ei kaikki kulttuurit kestä, kuten jo tuolla ylhäällä mainitsinkin. Sitten siellä joudutaan penäämään naisten oikeuksia. Aidon alfauroksen mielestä on olemassa alfanaaraita. Feikin mielestä monestikaan ei.
Pitänee koittaa keksiä nimi tuolle panijalle. Ehdotuksia? Käkihän se on luonnon termein.

Mutta jostain syystä valealfa, vaikka omaisi kuinka ison jortikan tahansa,
 ei tyydy varmaankaan tähän käki -nimeen. :)

Käkien, aisankannattajien ja siitä kiinostuneiden vanhahko oma foorumi: http://www.pumpernikkeli.net/board/
Facesta löytynee uudempia ryhmiä.

Lisäksi sivusin cuckold -teemaa tuolla aikaisemmassa kirjoituksessani. Juttu täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti