perjantai 5. joulukuuta 2014

Naisen halut - ehkäisyllä hormonihirviöksi?

Miten siitä kauniista, viehättävästä, seksikkäästä, älykkäästä, 
hauskasta naisesta tuli tuollainen pitkin seiniä kiipeilevä, 
nalkuttava, vittumainen, ärtyisä, itkuinen tyyppi. 

Eikä se halua enää edes seksiä??

Hormonaalisen ehkäisyn teho on melkoinen. Väittäisin kipuavan jo tuohon 100%. Koska ne saakelin hormonit saavat useasta naisesta aseksuaalisen otuksen. Seksiä ei ole.

Lapsia tekemään

Onko tuttua: kivasti siinä yhdessä elellään, seksiä on - no silloin kun on ja se on tosi kivaa silloin. Sitten tulee aika jolloin funtsitaan lisääntymistä. Josko tehtäisiin lapsi. Jätetään ehkäisy pois ja siitä lähtee sellainen seksintäyttämä elämä ettei koskaan aiemmin. Sitä jatkuu, jatkuu siihen asti kunnes ehkäisy otetaan taas käyttöön. Ja sitten sitä taas on. Sitä seksiä - silloin kun on ja se on tosi kivaa silloin. Oi sitä ihanaa ei-ehkäisyä -aikaa, nusuttelua mennen tullen, koko ajan ja joka paikassa.

Silloin ei tungeta verenkiertoon mitään ylimääräistä hormonia, nainen saa olla nainen juuri sellaisena kuin on.

Totta kai ajatus lapsen tekemisestä kiihottaa jo itsellään. Olemmehan biologisia olentoja, ja lisääntymisvietti on eloonjäämisvietin jälkeen kaikkein suurin. Lisääntymisvietti - sukupuolinen halu eli libido.

Naisen libido

Libido kasvaa naisella siinä kuukautisten jälkeen, silloin kun raskaaksitulon mahdollisuus on suurin. Naisen seksuaalista halua säätelee testosteroni, kyllä vain - juuri se "mieshormoni". Jota tietty naisilla esiintyy vain kymmenesosa siitä mitä miehillä. Korkea testosteronipitoisuus = kovat seksihalut. Testosteronia estää naisen omat hormonit, keltarauhas- ja estrogeenihormonit. Ettei meillä ääni ala mörisemään ja parta kasvamaan :) Ja tadaa! hormonaalinen ehkäisy perustuu näihin naishormoneihin. Seksuaalista haluttomuutta voidaan vastavuoroisesti hoitaa naisilla mm. testosteronilaastarin avulla.

Hetkinen, mitä hemmettiä? Ensin ympätään extra-hyper-paljon naishormonia jotta ei tulla raskaaksi. Sitten pitäisi ympätä lisäksi extra-hyper-paljon mieshormonia jotta sitä seksiä tekisi mieli. Kuulostaa juuri niin järjettömältä mitä se on.

Alkoholi muuten lisää naisen testosteronitasoa. Itselleni on käynyt sinkkuaikoina monia kertoja baarissa niin, että jonkun kivan miehen kanssa jutellessa sitä haluaisi naida siinä paikassa. Koska satunnaisseksi ei ole koskaan ollut minua varten, olen kiitänyt ravintolan naistenvessaan tyydyttämään itseni. Posket punaisina takaisin tyynesti jatkamaan illanviettoa. Rehellisyyden nimissä on toki todettava, että pari yhdenillan juttua on tuosta järjenvievästä kiimatilasta syntynyt...

Toki muutkin asiat vaikuttavat seksihaluihin. Parisuhteen tilanne (myös sellainen tilanne ettei sitä edes ole :D), kaikenmaailman huolet, murheet ja stressit, erilaiset lääkitykset ja terveydentila yms yms. Onhan tässä monia muitakin tekijöitä hormonien lisäksi.

Erotiikan tappajat: e-pillerit, hormonikierukka, ehkäisykapseli, ehkäisyrengas, ehkäisylaastari

Minä olen niin seksuaalinen olento, etten halua sotkea aitoja kropan toimintojani. Koko aikuisuuteni meni e-pillereitä napsiessa. Ensimmäisen lapsen jälkeen huomasin, ettei pilsut enää sopineetkaan. Kiipeilin pitkin seiniä ja olin ihan kamala akka. Yhden kuukauden jälkeen tabut huuthelvettiin. Toisen lapsen jälkeen käytin hormonikierukkaa, jonkin aikaa (pari vuotta?) ja sitten kapine huuthelvettiin. Minulle ei vain sovi mikään hormoniehkäisy. Punkt slut (piste sille), som man säger på svenska.

En halua nyt tietenkään kehottaa ketään välttämään ehkäisyä. Mieluummin se kuin ei-toivottu raskaus. Mutta sen sijaan kehottaisin miettimään tätä hormoniasiaa. Naisen haluttomuus on monen hyvän parisuhteen turma.

Tahtoo seksiä, aamusta iltaan ja yöstä puhumattakaan!

Minä haluan paljon seksiä, haluan olla naisellinen ja hekumallinen. Haluan Meripeikkoa 24 h. Haluan kropassani virtaavan sen ihanan testosteronin, joka saa minut niin halukkaaksi. Kun en sössi kehoani ylimääräisillä hormoneilla, haluan seksiä läpi koko kuunkierron. Tietysti juuri kuukautisten jälkeen menee ihan överiksi. Olen halukas koko ajan, kerran tunnissa tekee mieli naida niin että korvissa soi. Tässä muuten on tosi hauska kirjoitus asiasta: Koska kannattaa nusasta naista?

Olen jo aikaisemmissa kirjoituksissa kertonut oman halukkuuteni ja intohimoni liittyvän meidän parhaista parhaimpaan parisuhteeseemme. Kun annan omien hormonien mennä luonnollisesti ja Meripeikko vielä heittää vettä kiukaalle haluamalla minua niin paljon - kipuaa seksuaalisuutemme sellaisiin sfääreihin että oksat pois. Mitenköhän meidän kävisi jollei olisi lapsia. Tai töitä ja muita velvollisuuksia. Naitaisiin varmaan ihan koko ajan. Nukuttaisiin, syötäisiin ja pantaisiin. Se taitaisi olla taivasten valtakunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti