tiistai 11. marraskuuta 2014

Puolison entiset seksisuhteet

Tuli mieleen tämä asia jotenkin. Meripeikko täällä siis kirjoittelee. Ilmeisesti on kahta linjaa, joko niistä puhutaan, tai sitten "entinen elämä ei kuulu sulle" linjaus.

Kumppaneiden lukumäriä tossa googlailin eilen, ja me  ilmeisesti ollaan hieman yli keskiarvon. Näyttää siltä, että suurimalla osalla  Suomalaisilla on keskimäärin jotain 10-15 sänkykumppania elämänsä aikana. Joillakin sitten enemmän,ja joillakin vähemmän.

Se aika, että miehet liioittelee kumppaniensa määrää ja naiset vähentelee lukemaansa, lienee jo ohi. Ainakin suurelta osin. Ei ole enää miehekästä olla paljoa kaatoja, aikä vastaavasti naisellista olla kokematon.

Itse en haluaisi yhtään lisää. Mutta olen tyytyväinen siihen, että olen kelvannut seksuaalisesti, ja minulla on kokemusta. Saattaa tietenkin yhden ihmisenkin kanssa kehittyä hieno seksielämä, ja tiedän kokemuksesta, että parisuhdeseksi on ehdottomasti parasta.

Nereidin kanssa ollaan puhuttu yllättävän rohkeastikin entisistä suhteista. Jostain syystä minusta on hieman kivaa kuulla, että vaikka herra X:n kanssa seksi oli huonoa. Niin, ei minua ne ihmiset juorumielessä kiinnosta.
Mutta mielikuvitusta kun on, niin jossain kohtaa mieleni maalaa Nereidin nauttimassa kiihkeästä seksistä jonkun exänsä kanssa, halusin tai en. Tunnelma on kahtiajakoinen. Toisaalta Nereidin kiihkeys on kiihottavaa. Mielikuva voihkivasta orgasmin kourissa olevasta Nereidistä saa minut kuumeneman. Mutta sitten tuleekin se, että jos se onkin ollut parempaa, kuin minun kanssa? Jos hän on kokenut jotain huikeaa seksuaalisuutta jonkun toisen miehen kanssa, mutta suhde ei olekaan muuten toiminut. Eli minä olen kompromissi, olenhan kuitenkin tosi hyvä perheenisä ja puoliso.

Miksi näin ajattelen? Jotenkin elämäni aikana olen huomannut, että asioita pyöristellään, ei haluta loukata toista. Naiset valehtelee sujuvasti kumppanilleen, että joo, olet paras sängyssä. Ja se ei olekaan totuus, vaan sitten nainen sanoo, että tuo oma mies on niin rakas, vaikka en sitä haluakaan niin kauheesti. Ja kyllä, kun osoittaa sormella toisia, niin kolme sormea osoittaa itseään. Olen sanonut joissakin suhteissa nuorempana, että seksi on parasta, vaikka se ei sitä ole ollutkaan. En ole halunnut loukata. Ja kukapa haluaisi.

Kertoako totuus?
Inhorealismi. ehkä se on oikea sana. Tottakai parisuhde on kokonaisuus. Mutta. Mutta miehisyyteni saa kyllä kolauksen, jos en pystykään tyydyttämään kumppaniani, jos hän haikaileekin jotain muuta panohetkeä toisinaan. En missään tapauksessa halua olla mikään kotihiri, jonka vaimo kostuu jostain muusta.

Hyvin ristiriitaista. Jos Nereidi sanoisi, että vaikkapa Pekka pani niin ihanasti, sillä seisoi koko yön yhteen kyytiin, sain varmaan sata orgasmia. Miten minun kävisi, jos tuo olisi totta. No, ensimmäisenä luulen, että asia tulisi mieleen liki joka kerta, kun panisin Nereidiä. Pyrkisin alitajuisesti parempaan kuin Pekka. Pikkuhiljaa ehkä hukkaisin itseni, ja nautintoni rakentuisi "pekka panee" pohjalle. Kyselisin jokaisen paneskelun jälkeen, En ehkä ääneen kuitenkaan aina, että olenko hyvä edes jossain, vaikkapa suuseksissä edes?

Ei hyvä. Mutta toisaalta haluan tietää. Haluan asioihin totuuden, jonka pohjalta rakentaa parisuhdetta ja elämää. Haluan tietää omat putteeni, ja haluan kehittyä. Mikään asia ei voi kehittyä, ellei todellisista asioista puhuta. Seksi ei voi parantua, ellei epäkohdista puhuta. Mutta mistäs sitten Nereidi tietäisi, että on olemassa parempaa seksiä kuin kanssani, eli hänellä on siis ollut jonkun muun kanssa parempaa seksiä, ajattelen. Noidankehä päässäni.

Itsetunto.
Ilmeisesti minulla on jossain määrin huono seksuaalinen itsetunto, tai miehinen minuuteni on rakentunut "olen hyvä seksissä" teeman ympärille. Olen kyllä saanut entisiltä kumppaneilta positiivista palautetta seksuaalisuudestani. Mutta jos he valehtelevat, niin mikä on totuus? Ja miksi minun pitää olla paras?

No siksi, koska ajattelen seksuaalisuuden hyvin syvänä ja primitiivisenä asiana ihmisessä. Seksuaalisuudessa näky estot, seksuaalisuudessa näkyy parisuhteen tila. Rakkaus, himo, luottamus, ja kaikki muu. Eli jos Nereidin kanssa seksuaalisuus ei ole parasta, niin meillä ei ole luottamusta. Tai sitten suhteemme perustuu pinnallisuuteen, pornoon, tai muuten vaan "kiva olla yhdessä" tai johonkin miehen tarpeeseen, vaikkapa lapsille isän malliksi. Siis oikeasti puhun syvästä ja hyvästä seksuaalisuudesta, en pinnallisesta suorittamisesta.

Miehekkyys
Jos tuntee itsensä riittämättömäksi, niin on kohtuu helppoa piiloutua kovuuden taakse. Nereidi tuossa kerran pikkuriidan aikana tokaisi, että eihän sulla ees seisonut, muuten oltais kyllä pantu. (pyyti kyllä anteeksi, ja asia oli oikeastaan hyvin pieni) Johon minun olisi ollut helppo vastata jotain yhtä terävä: Oikeat miehet panee vain silloin kun siltä tuntuu, tms typerää. Vahvaa ja miehekästä. Tällöin olisin nuoleskellut haavojani puhumatta mitään. Ja tuntenut riittämättömyyttä. Se Pekka on varmaan parempi, sillä varmaan seisoisi tässäkin tilanteessa. Mutta. Mutta minusta tosimies on se, joka uskaltaa myöntää heikkoutensa ja olla avoin.

Totuus vai valhe?
Valitsen totuuden. Valitsin se jo suhteen alussa omaksi tavakseni. Miksikö valitsin? Siksi, että tämä suhde on elämäni tärkein ja ihanin parisuhde. Ehkä suhteen muodostumiseen auttoi myös armoton rehellisyyteni. Nereidi ehdottomasti on elämäni Nainen. Haluan, että seksuaalisuutemme ei ole näytelmää. Näytelmillä on tapana loppua aina, ja parisuhdenäytelmissä ei ole monestikaan happyendiä. Haluan myös, että Nereidi on onnellinen oman seksuaalisuutensa kanssa, ja että minä pystyn tyydyttämään hänen tarpeensa. Toki niin, että en itse tee asioita, jotka ei minua kiihota. En myy itseäni missään tapauksessa.

Yleisesti
Minulle ei ole periaatteessa merkitystä, montako kaatoa kumppanillani on. Kunhan niitä on edes jotain. Joskin jos joku nainen on kaatanut parisataa miestä säkyynsä, niin se kertoo jo jotain hänen psyykkeestään. Tai sitten jos ei ole ollut kuin yhden kanssa, niin tulee mieleen, että henkilö on pyhittänyt itsensä jumalalle.

Tämän syvemmälle en päässyt omassa seksuaali-itsetunnossa. Tiedän, että tulen vielä kysymään Nereidiltä monesti, että onko seksi kanssani parasta. Ihanaa on se, että hän jaksaa kertoa minulle se uudelleen ja uudelleen. Kiitos, rakas.


Nyt sitten Nereidille pari kysymystä.

Herättääkö entiset sänkykumppanini mustasukkaisuutta?
- Kyllä, mutta aikas vähän. Enemmän mustasukkaisuutta herättää muut asiat. Oliko toinen parempi kumppani kaiken kaikkiaan. Tai siis että olisitko mieluummin jonkun toisen kanssa. Rakastitko toista enemmän, tai kaikkein pahin - rakastatko toista enemmän.

Ajatteletko, että minulla on ollut parempaa seksuaalisuutta jonkun toisen kanssa?
- Saattaa se asia joskus häviävästi vierähtää ajatuksissa, mutta oikeastaan en. Saattaa olla meille naisille vähän erilainen asia kuin teille miehille. Tai sitten minulla on rautaisen luja itsetunto seksin suhteen?

Onko entisestä seksielämästä puhuminen tuonut suhteeseemme luottamusta?
- Aivan ehdottomasti!

Oletko kehunut kumppania, vaikka hänen seksuaalisuus ei sitä olisi edellyttänut?
- En ole koskaan ylistänyt enkä kehunut ilman aihetta. Asiat kun voi aina kiertää niin ettei tarvitse valehdella... kun ei sitä ketään halua loukata...

Oletko näytellyt orgasmin, jotta seksi loppuisi? (itse olen muutaman kerran, kun yhden exän kans seksi oli tosi huonoa.)
- En, ei ole tarvinnut. Kun se seksi meidän naisten osalta loppuu pääsääntöisesti siihen kun mies tulee.
Eräässä tosi huonon seksin suhteessa toivoin, että mies saisi jo orgasminsa ja tämä jumputus loppuisi. Kun se suhde sitten aika monen vuoden jälkeen päättyi, päätin tiukasti ettei enää koskaan. Että tulevaisuudessa pitää kemioiden kohdata, ja miehen olla naista huomioiva.

Kuvittele, että minulla olisi ollut huomattavasti kiihkeämpää jonkun toisen kanssa. Miten se vaikuttaisi suhteeseemme?
- Ihan syvältä se olisi, koska mielestäni sellainen avoin kiihko ja mieltä sumentava kiihko on rakkaudesta. Joten naisen logiikalla ajattelisin sinun rakastaneen sitä toista enemmän.

Jos paljastuisi muutaman vuoden kuluttua, että olisin ollut ennen suhdettamme Finswingereiden aktiivijäsen useamman vuoden, ja minusta olisi alastonmateriaalia netissä, niin miten suhtautuisit minuun silloin?
- Tuosta tulee tosi ristiriitaisia fiiliksiä. Toisaalta ajatus jostain kimppakivasta on todella kiihottava. Mutta en tiedä olisiko minusta koskaan sellaiseen, ei ainakaan tällaisessa rakkaudellisen seksuaalisuuden suhteessa. Ja muitahan suhteita minulle ei enää tulekaan :D Jos hra Meripeikko olisi moisista kekkereistä ollut joskus ihan oikein jäsenenä useita vuosia, tulisi minulle ennemminkin fiilis siitä, etten pysty täyttämään hänen seksuaalisia tarpeitaan. No jaa - alastonmatskua netissä... sitten olisi. En kyllä haluaisi sitä itse nähdä.

Meripeikko kiittää.:) Ja lähtee Nereidin kanssa saunaan.3 kommenttia:

 1. Kiva lukea, että muillakin on samoja ajatuksia ja kysymyksiä kuin itselläni. Meillä ei hirveästi olla entisistä seksisuhteista puhuttu, jonkin verran joo, mutta en esim tiedä montako seksikumppania M:llä on ollut ennen minua. Tässäpä taitaakin olla aihe seuraavan blogikirjoituksen pohjaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että aika monilla on samanlaisia asioita ilmassa. Jokaisella suhteella on se oma luonteensa. Jossain suhteessa asioita jaetaan viimesitä piirtoa myöten. Jossain taas ei. Ei mikään ole huonoa tai hyvää, se on vain erilassita. Kunhan vaan kaikki löytäisivät sen oman tapansa elää omassa parisuhteessaan :)
   /Nereidi

   Poista
  2. Ai niin, tee ihmeessä blogikirjoitus, olisi kiva lukea teidän mietteitä :)
   /Nereidi

   Poista